indicatie thuiszorg aanvragen

Indicatie thuiszorg aanvragen

stuur mij informatie

Kunnen we u helpen?


Stel een vraag of verstuur een terugbelverzoek. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

In Nederland zijn er verschillende manieren waarop u thuiszorg kunt ontvangen. Via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), via de zorgverzekeraar (Zvw) en via de Wet langdurige zorg (Wlz). De inwonende thuiszorg die Zuster in Huis aanbiedt, wordt vergoed onder de Wlz. Lees hieronder verder hoe u hiervoor een indicatie kunt aanvragen.

Thuiszorg via de Wmo, Zvw en Wlz. Wat is het verschil?


Wanneer u thuiszorg nodig heeft, hangt het af van uw persoonlijke situatie en van uw zorgvraag vanuit welke wet uw zorg vergoed wordt. U kunt dat niet zelf kiezen. De Wet langdurige zorg is er voor mensen die blijvend intensieve zorg (ook wel 24 uurs zorg genoemd) nodig hebben. Bij wie eigenlijk altijd iemand in de buurt moet zijn zodat er geen onverantwoorde situaties ontstaan.

Wanneer de thuiszorg die u nodig heeft, niet onder de Wlz valt dan kunt u terecht bij de gemeente (Wmo) of uw zorgverzekeraar (Zvw). Het verschil tussen deze twee vormen is dat de thuiszorg die vergoed wordt door de zorgverzekeraar ‘in een geneeskundige context’ wordt geleverd. Namelijk als uw gezondheid kwetsbaar is, en de wijkverpleegkundige ervoor kan zorgen dat uw gezondheid

verbetert. De indicatie wordt gesteld door de wijkverpleegkundige waarmee uw verzekeraar een contract heeft.

Om thuiszorg via de Wmo te ontvangen, dient u een indicatieaanvraag in bij het zorgloket van uw gemeente. De gemeente beoordeelt dan op basis van uw situatie en behoeften welke vorm(en) van thuiszorg u nodig heeft en verstrekt een indicatie op basis van de lokale richtlijnen. De thuiszorg die u via de Wmo ontvangt is over het algemeen niet medisch maar richt zich op ondersteuning bij algemene dagelijkse levensverrichtingen zoals opstaan, naar het toilet gaan, douchen, aankleden, tanden poetsen en dergelijke. Dit wordt ook wel ook wel adl-hulp genoemd.

Thuiszorg indicatie aanvragen via het CIZ

Zuster in Huis biedt intensieve zorg. Wij zoeken een fijne en betrouwbare inwonende zorgverlener voor u die helemaal past bij de zorgvraag die u op dat moment heeft. Op die manier hoeft u niet naar een verpleegtehuis voor 24-uurs zorg maar kunt u deze zorg gewoon in uw eigen vertrouwde omgeving ontvangen. De inwonende zorg van Zuster in Huis wordt vergoed uit uw PGB en valt onder de Wet langdurige zorg. De indicatie voor Wlz-zorg vraagt u aan bij het CIZ. Daar wordt gekeken of u voldoet aan de voorwaarden. De indicatie komt in de vorm van een brief waarin staat dat u recht heeft op Wlz-zorg. Hiermee kunnen we samen uw zorg gaan organiseren.

ADL

Kunnen we u helpen?

Stel een vraag of verstuur een terugbelverzoek. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Welke zorg levert Zuster in Huis?

Zuster in Huis selecteert voor u een inwonende zorgverlener die gespecialiseerd is in de zorg die u op dat moment nodig heeft en die daarnaast past bij uw persoonlijkheid. Al 15 jaar maken we succesvolle matches waar zowel de zorgvragers als de zorgverleners tevreden mee zijn. Onze zorgverleners komen over het algemeen uit Oost-Europa en werken in Nederland onder een Europees contract. Ze spreken Engels of Duits en werken 40 uur per week, verspreid over blokken. Ze slapen bij u in huis en zijn er altijd in het geval van nood. Dat is een veilig idee voor uzelf en uw naasten.

Zuster in Huis biedt persoonlijke en betrokken zorg op maat, waarbij uw wensen en behoeften centraal staan. U bepaalt uw eigen dagindeling. We werken nauw samen met u, uw familie en andere mantelzorgers en zorgprofessionals om u de best mogelijke zorg te bieden.

Nederland Zorg in Huis

Wilt u hulp bij thuiszorg indicatie aanvragen?


Het hele proces om een indicatie aan te vragen en vervolgens het bijpassende PGB te regelen, is tijdrovend en soms ingewikkeld. Een organisatie die u hierbij kan helpen is Het Zorgkabinet. Zij hebben hierover alle kennis in huis en staan u in het hele traject bij met advies en begeleiding.

ZAH-2327

Hoe werkt Zuster in Huis? Bekijk de video