Bel mij terug

Prettige, Goede en Betaalbare zorg

Prettige zorg

Inwonende zorgverleners: persoonlijk, meer tijd, aandacht en altijd dichtbij

Goede zorg

Ervaren zorgverleners, passend bij wie U bent

Betaalbare zorg

Uw zorg kan betaald worden uit PGB

24 uurs zorg voor Dementie

Nederland telt op dit moment 256.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zal dit aantal in de toekomst explosief stijgen, In 2050 zal ruim een half miljoen mensen lijden aan dementie. Ook op jongere leeftijd kunnen mensen dementie krijgen. Naar schatting zijn er in Nederland 12.000 jong-dementerenden. Dementie is een hersenaandoening die iemand langzaam volledig afhankelijk maakt van de zorg van anderen. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm is

“Als echtgenote, wordt het te zwaar om het dagelijkse leven te combineren met de zorg, aandacht en structuur die hij nodig heeft. De aandacht die mijn man vraagt en nodig heeft kan ik niet in mijn eentje geven en dat is moeilijk om te zien en te accepteren.”

Patiënten met dementie en in het bijzonder Alzheimer hebben over het algemeen veel structuur, toezicht en ondersteuning nodig in de dagelijkse activiteiten. In het begin van de ziekte komen voornamelijk geheugenstoornissen voor. In een later stadium van de ziekte krijgt de zorgvrager problemen met denken en taal. Ook kan de zorgvrager te maken krijgen met veranderingen in karakter en gedrag.

Naarmate de ziekte vordert, verliest iemand met dementie steeds meer de regie over zijn eigen leven: de zorgvrager wordt meer afhankelijk van de hulp van anderen en de dagelijkse handelingen worden steeds moeilijker.Een buitenlandse inwonende zorgverlener zorgt vaak voor een verbetering van de gezondheid en de kwaliteit van leven voor zowel de zorgvrager als zijn/haar familieleden.

De 1-op-1 aandacht, goede zorg en constante begeleiding die een Alzheimer-patiënt nodig heeft, maken het mogelijk dat de zorgvrager in een vertrouwde omgeving kan blijven wonen die al aan voldoende verandering onderhevig is.

Hoe werkt Zuster in Huis?

Voor wie is Zuster in Huis?